Plaatsingsbeleid

Ouder(s) / verzorger(s) kunnen geheel vrijblijvend hun kind(eren) aanmelden via ons digitale inschrijfformulier. Inschrijven kost niets en je zit nergens aan vast.

Speelblok blauw
Speelblok rood

Hoe werkt het inschrijven?

Om de kans op een plek naar keuze te vergroten, is het belangrijk dat ouders op tijd hun kind(eren) aanmelden. Wanneer een kind is aangemeld, betekent dat we de inschrijving gaan verwerken. Na de aanmelding wordt een kind op de wachtlijst gezet. 

Als een plek vrijkomt, wordt u gecontacteerd door een van onze medewerkers. Wanneer wij de door ons verzonden overeenkomst hebben ondertekend hebben ontvangen en zelf hebben ondertekend, is de plaatsing definitief. 

Vragen? Neem gerust contact met ons op. Dit kan via info@houtrakkers.nl of telefonisch door te vragen naar de locatiemanager. 

Plaatsingsbeleid kindercentrum de Kleine houtrakkers

Veelgestelde vragen

Wanneer wij spreken over je kind aanmelden, inschrijven of registreren, betekent dat dat je ons informatie stuurt omdat je je kind wilt plaatsen. Dit doe je via het formulier op onze website. Je geeft je persoonsgegevens door en geeft aan of je plaatsingsvoorkeuren hebt. Inschrijven is vrijblijvend en kosteloos. Je zit nog nergens aan vast. Nadat je jouw kind hebt ingeschreven, gaan wij met je inschrijving aan de slag. Zodra wij de inschrijving hebben verwerkt, ontvang je van een van de managers een bevestiging. Op het moment dat er een plek vrij komt, nemen wij contact met je op om de mogelijkheden voor te leggen. 

Wij werken op beide locaties met wachtlijsten, omdat wij meer aanmeldingen ontvangen dan kindplekken hebben. Wij werken met twee soorten wachtlijsten:

  • Interne wachtlijst: ouders die al een plekje hebben voor hun kind komen op deze lijst. Het is een voorrangslijst voor broertjes en zusjes, voor aanvragen van extra vaste dagen en verzoeken tot wisselen van vaste dagen. 
  • Externe wachtlijst: een lijst voor kinderen die nog niet geplaatst zijn.

Om de kans op een plek te vergroten, raden we je aan om je kind zo snel mogelijk in te schrijven bij onze kinderopvang.  Als kleinschalig kinderdagverblijf zijn de plaatsingsmogelijkheden beperkt. We houden rekening met je voorkeuren tijdens onze planning en doen ons uiterste best om aan je wensen te voldoen.

Om een nieuwe plek voor jou beschikbaar te krijgen, zijn we afhankelijk van wijzigingen in de kind- en personeelsplanning. Daarnaast zijn factoren zoals je gewenste startdatum, het aantal dagen en voorkeursdagen van invloed. Dit maakt het lastig om een inschatting te maken hoe lang het duurt voordat er plaatsingsmogelijkheden ontstaan.  Hoe flexibeler je als ouder bent, hoe groter de kans dat we je een aanbod kunnen doen.

De locatiemanagers zorgen bij gezinsuitbreiding ervoor dat het broertje of zusje op de interne wachtlijst komt. Juist omdat we kleinschalig zijn, is een registratieformulier opnieuw invullen overbodig. Je kunt een e-mail sturen naar info@houtrakkers.nl en dan verwerken de locatiemanagers de informatie op de wachtlijst. Vermeld in de e-mail:

  • hoe lang je in verwachting bent (en wanneer je bent uitgerekend)
  • vanaf wanneer je verwacht opvang nodig te hebben 
  • de mate van flexibiliteit in startdatum en voorkeursdagen- en locatie

De Kleine Houtrakkers heeft dagopvang. Dagopvang houdt in dat kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar verblijven in een kindercentrum. Ook wel bekend als kinderopvang, kinderdagverblijf of crèche.  Wij bieden geen opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud.

Het kan voorkomen dat ouders elders een opvangplek hebben gevonden of dat zij hebben besloten om hun kind niet naar de kinderopvang te brengen. Het is voor ons van groot belang dat wij hiervan op de hoogte worden gesteld. Wij verwijderen ouders niet van de wachtlijst, tenzij zij dit aan ons hebben gevraagd.  Laat het ons weten door te e-mailen naar info@houtrakkers.nl. Hiermee help je niet alleen ons, maar ook vooral de andere ouders op de wachtlijst.  

Foto kinderen
vector icoon zon

Wilt u eerst een keertje bij ons binnen komen kijken?

U bent van harte welkom voor een rondleiding bij De Kleine Houtrakkers in Haarlem. Druk op de onderstaande knop en maak direct een afspraak voor een eerste kennismaking. Alvast tot ziens!

error: Content is protected !!