Pedagogische visie

Vergelijkbaar aan een goede thuissituatie, is een ontspannen en warme sfeer de basis voor ons pedagogisch handelen. We stellen ons tot doel om onze kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling, terwijl wij een warme en prettige omgeving bieden. 

Speelblok blauw
speelblok groen

Ons doel

Onze medewerkers zijn oprecht geïnteresseerd in onze kinderen en zijn nieuwsgierig naar wat een kind beweegt om “te doen wat het doet”. Ze respecteren de eigenheid en zoeken naar de interesses van ieder kind. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig, en spelenderwijs leren is een essentiële manier waarop ze de wereld om hen heen verkennen en vaardigheden ontwikkelen.

Een plek waar uw kind:

Spelenderwijs leren is een krachtige manier voor kinderen om vaardigheden, kennis en begrip op te bouwen. Het zorgt ervoor dat zij op een natuurlijke en plezierige manier kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen op verschillende gebieden. Door kinderen de ruimte te geven om te spelen, stimuleren we hun nieuwsgierigheid en creativiteit, en leggen we een stevige basis voor een levenslang leerproces.

Blokken spelen
spelend kind kinderopvang
vector icoon zon

Ontwikkelingsgericht werken

Elk kind mag er zijn en alle kinderen krijgen de mogelijkheid om te ontdekken wie ze zijn. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich in zijn of haar eigen tempo. Ons team stimuleert daarom de ontwikkelingsgebieden door zo veel mogelijk verschillende materialen en activiteiten aan te bieden. Zo worden kinderen geprikkeld om te ontdekken waar hun interesses liggen. 

Interactie met het kind

Ons getalenteerd team verzorgt en begeleidt kinderen door:

Volledig beleidsplan ontvangen?

Voor een meer uitgebreide beschrijving kunt u ons Pedagogisch Beleidsplan aanvragen via het contactformulier. U vindt daarin ook de praktische informatie over de Kleine Houtrakkers en de protocollen die we hanteren.

error: Content is protected !!