Pedagogisch beleidsplan

We noemen ons bewust een “Kindercentrum” en geen kinderdag”verblijf”. Bij ons doen kinderen meer dan “verblijven”. We werken ontwikkelingsgericht, dus kindgericht en weten voor iedereen een eigen veilige plek te creëren. In een kleine groep, met kinderen van verschillende leeftijden, net zoals in een groot gezin. We ondernemen met elkaar veel leuke activiteiten en maken samen plezier! We betrekken ouders zoveel mogelijk bij de ontwikkeling, zodat er niets gemist wordt en we samen kunnen zorgen.

blauw blokje groen blokje rood blokje

Uw kind aanmelden

Ontvang een passend aanbod voor een inschrijving. Samen kijken wij naar jullie wensen en onze mogelijkheden. Wees niet te laat met het doorgeven van de gegevens, want ons aanbod verandert voortdurend. Let op: hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

aanmelden
blauw blokje sfeer groen blokje rood blokje

We stellen ons tot doel om onze kinderen, vergelijkbaar aan een goede thuissituatie, een warme omgeving en een huiselijke sfeer te bieden. Ons kindercentrum De Kleine Houtrakkers is een kleinschalige organisatie en biedt plaats aan twee verticale groepen met maximaal 16 kinderen. De eerste groep heet de Haasjes en de tweede groep heet de Draakjes. Net als in een groot gezin, spelen en leren de kinderen van verschillende leeftijden met- en van elkaar.

Een ontspannen en warme sfeer is de basis voor ons pedagogisch handelen. We eten dagelijks een vers bereide warme maaltijd, en het is waar: “zien eten, doet eten”. Onze leidsters zijn ook oprecht geïnteresseerd in onze kinderen en zijn nieuwsgierig naar wat een kind beweegt om “te doen wat het doet”. Ze respecteren de eigenheid en zoeken naar de interesses van ieder kind. Door kindgericht te werken, kunnen de kinderen op hun eigen manier en tempo al spelenderwijs hun kwaliteiten ontwikkelen. De leidsters baseren het spel zo veel mogelijk op raakvlakken met de ontwikkelingsgebieden voor de basisschool, zodat de overgang zo soepel mogelijk verloopt.

Op de Kleine Houtrakkers wordt een sfeer gecreëerd waarbinnen het kind:

  • zich prettig en veilig kan voelen,
  • vertrouwen kan hebben in eigen kunnen,
  • voor zichzelf op kan komen,
  • respect kan ontwikkelen voor zichzelf en voor anderen,
  • zelfstandig en sociaal vaardig kan zijn,
  • zich in eigen manier en tempo kan ontwikkelen.

Voor een meer uitgebreide beschrijving kunt u ons Pedagogisch Beleidsplan aanvragen via het contactformulier. U vindt daarin ook de praktische informatie over de Kleine Houtrakkers en de protocollen die we gebruiken.