Over kindercentrum De Kleine Houtrakkers

De Kleine Houtrakkers is sinds 2010 een begrip in Haarlem. Met ons echte Haarlemse familiebedrijf zijn we er trots op dat we de afgelopen jaren al zoveel kinderen welkom hebben mogen heten.

blok rood houtrakkers
blok groen houtrakkers

Ons doel

Bij de oprichting in 2010 was één ding voor ons gelijk duidelijk: Wij gaan ons bewust een “Kindercentrum” en geen “Kinderdagverblijf” noemen, want kinderen gaan bij ons meer doen dan alleen “verblijven”. Kinderen kunnen zich in eigen tempo via een eigen weg ontwikkelen. Ieder kind is uniek. Wij kijken en spelen in op de individuele behoefte. Dit doen wij in een groep met verschillende leeftijden, net zoals in een groot gezin.

Wij proberen op al onze locaties een huiselijke sfeer te creëren met speelse en uitdagende, maar tegelijkertijd rustige elementen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat uw kind zich direct thuis voelt. Wanneer kinderen weten waar ze aan toe zijn, geeft dat hen een veilig en vertrouwd gevoel. 

Uw kind aanmelden

Ontvang een passend aanbod voor een inschrijving. Samen kijken wij naar jullie wensen en onze mogelijkheden. Wees niet te laat met het doorgeven van de gegevens, want ons aanbod verandert voortdurend.

logo kinderopvang houtrakkers

Een luisterend oor

De kinderen zijn speciaal, maar wij nemen altijd de tijd om te luisteren naar de wensen van ouders. Ouders met specifieke wensen voor hun kind zitten door deze aanpak bij ons op het juiste adres. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zich op hun gemak voelen en dat ouders hun kind met een gerust hart kunnen achterlaten. Met baby’s volgen wij de routine die de ouder thuis ook heeft. Bij de oudere kinderen proberen wij de wensen van de ouders mee te nemen.

Het team

Om een huiselijke sfeer te creëren werken wij altijd met een vast team. De kinderen hebben vaste gezichten en een eigen mentor. Dit zorgt niet alleen voor een vertrouwensband, maar het creëert ook rust in een veilige en vertrouwde omgeving. Wij hechten veel waarde aan vertrouwen en het opbouwen van banden. Wij zijn graag een tweede thuis voor kinderen. Ouders kunnen voor vragen altijd bij ons team terecht en wij denken graag met je mee.