Over kindercentrum De Kleine Houtrakkers

De Kleine Houtrakkers is sinds 2010 een begrip in Haarlem. Met ons echte Haarlemse familiebedrijf zijn we er trots op dat we de afgelopen jaren al zoveel kinderen welkom hebben mogen heten.

Speelblok rood
speelblok groen

Ons doel

Bij de oprichting in 2010 was één ding voor ons gelijk duidelijk: Wij gaan ons bewust een “Kindercentrum” en geen “Kinderdagverblijf” noemen, want kinderen gaan bij ons meer doen dan alleen “verblijven”. Kinderen kunnen zich in eigen tempo via een eigen weg ontwikkelen. Ieder kind is uniek. Wij kijken en spelen in op de individuele behoefte. Dit doen wij in een groep met verschillende leeftijden, net zoals in een groot gezin.

Wij proberen op al onze locaties een huiselijke sfeer te creëren met speelse en uitdagende, maar tegelijkertijd rustige elementen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat uw kind zich direct thuis voelt. Wanneer kinderen weten waar ze aan toe zijn, geeft dat hen een veilig en vertrouwd gevoel. 

Lachend kind in Kindercentrum de kleine houtrakkers.

Kleinschaligheid

Wij weten hoe belangrijk het is om een veilige en vertrouwde plek te bieden voor de ontwikkeling van jouw kind. Wij werken met een klein team van ervaren professionals, waardoor we een persoonlijke benadering kunnen bieden en de kinderen kunnen ondersteunen en begeleiden in hun individuele behoeften. Alle medewerkers kennen alle kinderen. De kinderen voelen zich dan ook meteen op hun gemak. 

Kinderen spelen kinderdagverblijf
Vector icoon kat
Kind speelt met verf bij kindercentrum de kleine houtrakkers

Contact met ouders

Wij hechten veel waarde aan ons persoonlijke contact met ouders. De kinderen zijn speciaal, maar wij nemen altijd de tijd om te luisteren naar de wensen en behoeften van de ouders. Wij geloven in een open en transparante communicatie. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen en dat ouders hun kind met een gerust hart kunnen achterlaten. 

Door regelmatig met elkaar in gesprek te gaan, kunnen we een goede samenwerking opbouwen en zorgen voor een soepele overgang tussen thuis en de kinderopvang. De lijnen zijn kort: ouders hebben vaak direct contact met de persoon die over hun vraag gaat, wat de communicatie en samenwerking vergemakkelijkt.

Het team

Om een huiselijke sfeer te creëren werken wij altijd met een vast team. De kinderen hebben vaste gezichten en een eigen mentor. Dit zorgt niet alleen voor een vertrouwensband, maar het creëert ook rust in een veilige en vertrouwde omgeving. Wij hechten veel waarde aan vertrouwen en het opbouwen van banden. Wij zijn graag een tweede thuis voor kinderen. Ouders kunnen voor vragen altijd bij ons team terecht en wij denken graag met je mee.

Leidster speelt met kinderen
error: Content is protected !!