Onze mensen

De Kleine Houtrakkers is al jaren een begrip in Haarlem. Het is een bijzonder kindercentrum dat wordt gedreven door een familiebedrijf. Wij geloven sterk dat onze familiegerichte aanpak een van onze grootste krachten is en ons onderscheidt van andere kinderopvangcentra. Door goed voor onze mensen te zorgen, kunnen zij goed voor de kinderen zorgen.

Speelblok rood
speelblok groen

Hoe zien onze teams eruit?

Dagelijks staat ons ervaren team voor uw kinderen. Om te zorgen dat de dagelijkse taken goed verlopen, werken wij altijd met een standaard team:

Pedagogische professionals

Elke groep bestaat uit vaste pedagogisch professionals. Vaak is er ook één beroepskracht in opleiding bij, dit is een student die minimaal 1 jaar aanwezig is op de groep. Zij wordt begeleid door de vaste collega’s en leert alle vaardigheden, zodat zij zelf ook een vaste pedagogisch professional kan worden. 

Ondersteunende collega

Naast deze groep medewerkers, heeft elke locatie ondersteunende collega’s. Dit zijn de huishoudelijke medewerker en de groepshulp. De huishoudelijke medewerker bereidt dagelijks warme maaltijden waar de kinderen van smullen. De groepshulp biedt net even de extra paar handen die soms tekort kunnen komen. 

Locatiemanager

De vestigingsteams worden ondersteund door de locatiemanager. Achter de schermen brengen zij alles zo goed mogelijk op orde. Van kind- en personeelsplanning tot contact met leveranciers en ouders. Naast hun werkzaamheden gaan zij de groep op om te kijken hoe ze de medewerkers zo goed mogelijk kunnen ondersteunen in hun werk. 

Waarom kiezen pedagogisch medewerkers voor ons?

Wij zijn blijvend vooruitstrevend op de uitvoering van ons pedagogisch beleid. De Kleine Houtrakkers beweegt mee met de tijd en loopt vooruit op de cao veranderingen. Ons uitgangspunt is om goed voor onze medewerkers te zorgen, zodat zij goed voor de kinderen kunnen zorgen. De werkdruk hebben wij aanzienlijk verlaagd en wij focussen op het behoud van bestaande medewerkers. Een groot deel van de administratieve werkzaamheden is weggenomen van de groep, zodat de collega’s hun focus op de kinderen kunnen houden. 

werken in de kinderopvang

Kimberley

Locatie Kleine Houtweg

Medewerkers aan het woord

“Wij werken met thema’s en beschikken over een bibliotheekpas, waardoor ik maandelijks een uitstapje kan maken met de kinderen om themagerichte boeken te lenen. Ik ga ook graag met de kinderen naar de speelpleintjes en parken in de buurt.

Wij organiseren uitdagende ontwikkelings- en themagerichte activiteiten en kijken daarbij naar de behoeftes van de kinderen. Zo heb ik met mijn collega’s voor thema ’theater’ een theatervoorstelling voor alle ouders en kinderen georganiseerd. Dit was een enorm succes! Het vertrouwen in mij en de creatieve vrijheid die ik krijg, vind ik ontzettend fijn!”

error: Content is protected !!