Herroepingsrecht

Na de datum van het (digitaal) ondertekenen van de plaatsingsovereenkomst, heb je 14 dagen bedenktijd en mag je zonder opgaaf van redenen en per direct herroepen. Dit kun je doen door het modelformulier te downloaden en te vermelden dat het gaat om ‘herroeping van de overeenkomst’. Je kunt ook een mail sturen naar info@houtrakkers.nl. 

Speelblok blauw
Speelblok rood

Wat is het herroepingsrecht

Door een plaatsingsovereenkomst te herroepen, wordt de overeenkomst geannuleerd. Je hebt het recht om binnen een termjin van 14 dagen zonder redenen jouw opvangovereenkomst per direct te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag van ondertekening van de overeenkomst. 

Ik wil gebruik maken van het herroepingsrecht

Als je de overeenkomst herroept binnen 14 dagen na het tekenen herroept en nog geen gebruik hebt gemaakt van de opvang, worden er geen kosten in rekening gebracht. 

Als je de overeenkomst herroept binnen 14 dagen en wel al gebruik hebt gemaakt van de opvang, dien je voor de verstrekte opvang te betalen. 

Voorbeeld: als je op 1 oktober de plaatsingsovereenkomst hebt getekend, dan heb je tot en met 15 oktober 23.59 uur de optie om de overeenkomst te herroepen. Als de startdatum in de overeenkomst 1 november is, worden er geen kosten in rekening gebracht. Als de startdatum 10 oktober is, dan dien je te betalen voor de dagen dat je gebruik hebt gemaakt van opvang.

error: Content is protected !!